3.05.2008

VELKI INTERES MEDIJA

Senzacijonalna otkriča Izme Guglića privlaće velku pažnju od medžunarodne javnosti. Onjimasu danas prenjeli svi vodeči svijecki mediji a naroćito jedna od največih svijeckih kuča Vikipedia. Onaje prenjela i nanašem i nastranom štoćereć dase istina nemere zaustavti a pozitivne vjesti odlaze usvjet i mjenjase slika onama brezobzira na zlo i namijerna podametanja ostrane Semira i njegovih kabineckih istražvaća koi ignorišu znaćaj ćudesa.

Takodžese širi i krug prijatelja Izminog prođekta. Prijavlose plaho volontera koiće dasa razlićitim idejama se uklju će uovo največe ćudo na planeti. Onoje otvorito svima a nije samo za politićare i parajlije ko kod neki drugi istraživaća a znamo koisu to. U knjigu sa utiscima od Alternativne Fondacije „Arheološki Park: Dolina Bosanskih Ćudesa“ upišese svakodnevno plaho posijetioca što svijedoći o velkom interesu koi vlada. Onisu postavli niz kokretnih pitanja otome štase može ućinti dase deblokira nerazumna odluka Vlade da nedonese janjca koštoje obećo napoćetak Istraživaćke Mamifestacije ćimeje depakto izvršijo blokadu prođekta. Svisu osudli taki potez Vlade aza prođekt kažu toće bit pravo dobro za regijonalni razvoj biznisa i turizma skroz dolje niz đadu sve do Bećine pumpe.

Strućno-naućni kliping:

Broj komentara: 7:

Neregistrirani kaže...

Izmo, za janjca ne brini, mahaluse nam javljaju da se spremaju neke zene iz Beca da donesu pecenje i da teferice s tobom u basti. Nadam se da ti neces biti supak k'o Semir i da ces i drugima dati da se malo omrse. Janjetinom.

Anonimno kaže...

Izmo, morem lise ja prijavti utebe dati bidnem para-psiholog za prođekta? Dati proućim kako psihologijom do para od Vlade. Ja samti zato strućnjak:

http://www.piramidasunca.ba/ba/index.php?option=com_content&task=view&id=1658&Itemid=26

Tebe smatram dasi veči vizijonar od Semira i vjećniji! Pusa od Indire

Anonimno kaže...

Dragom Izmi, jedinom coeku koji razumije pravu tajnu sonde.

Ja tebe jedinog priznajem jer si jedini pravo procito znacaj I smisao sonde koju sam zaboravio ponjet sa sobom kuci prije 50000.

A evo sad cu ti objasnit sve kako je: prije 50 iljada godina moj ti se sin, sveti princ od Dzupitera, zaputi na eskursju po komsiluku, pa ga nema, pa ga nema, pa ja popizdim pa u poceru za njim, pa ga najdjem ovdje medj nekakim majmunima koje kara, I mali mi kaze da on plaho voli onaj aminal sex. Pa ga ja zausi I mars kuci materi, zeni u mene svetoj krajici od Dzupitera. Te ti uzmem velkokamenje I napravim piramide I u njiha zatrovim sve majmune.

Al dragi moj Izmo, evo cujem da su neki pobjegli I namah se bacali otkopavanju da oslobode ostale.

Pa nemre to tako. Te ti ja bacim sondu koja ce da ih sve omami I pretvorit carobnom zrakom u Futankamone. Samo Izmo da znades, ti I svi koji tebe podrazavaju su sigurni I mores konforno nastavit svoje izucavanje kojo ja prodrzavan bez zajebamcija. A tek da vidjas sta san ti ostavio u supi kraj kuce…

Uzdravje Izmo, I JA ti pomogo

Anonimno kaže...

Izmo legendo!

antifoteljas kaže...

Izmo, ne obaziri se na oponente!

Anonimno kaže...

Hvala Izmo sto postojis, cak te se i Indira sjetila:

„Sva sreća da postoje vizionari koji vide dalje od većine(ovdje misli na tebe). Sreća da znaju pogledati dalje od svojih i tuđih noseva (i od Semketovih). Sreća da imaju snage izdići se(opet misli na tebe) iznad bezoblične sive mase prosječnosti(to su valjda tvoji oponenti). Jedino mi nije jasno što nas uvijek iznova iznenađuje kad polu-učena masa (valjda semke i klapa) krene da se protivi rijetkima od gore (opet ti). Valjda zato što su neprimijećeni uprkos njihovom drilovanju i umješnosti u ispiranju naših mozgova(znamo ko je ovo). Jao si ga majci ako se uputiš dalje od njihovih ograničenih direktiva (zabrana citanja(nisi trebao ici u biblioteku) i skolovanja u zvanicnim institucijama). Pa još kad tamo negdje i stigneš, nešto napraviš pa se vratiš bogatiji (moras kupit mobitel), ljepši (i sesir), oplemenjen, produhovljen i nadahnut drevnim, neispitanim kulturama i suvremenim tehnologijama koje ruše tabue. Pa da još to i podijeliš ljudima oko sebe, da multipliciraš (i multidiscipliniras) ta pozitivna saznanja.“ Indira Mandžuka

Anonimno kaže...

KAD CEMO MOCI POSTVIT PITANJA NA RADIO SLOBODNA EVROPA?